Sport Retro

Ο Όλεγκ Μπλαχίν ισοπέδωσε Μπεκενμπάουερ και Κρόιφ με δύο αγώνες

Ο γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1952 Ουκρανός ήταν ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλύτερος από τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στα ντουζένια τους, έστω και για έναν χρόνο.

Υπάρχουν φορές που από το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν περάσει θησαυροί που δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε για την προσφορά τους στο παγκόσμιο στερέωμα. Παίκτες και προπονητές που ανήκουν στο πάνθεον, ακόμα κι αν δεν ήρθαν ως τέτοιοι στη χώρα μας.

Ο Όλεγκ Μπλαχίν (ή Ολέχ Μπλοχίν ορθότερα) αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Επί 12 χρόνια καθόταν στους ελληνικούς πάγκους, αρχίζοντας από τον Ολυμπιακό το 1990 και συνεχίζοντας σε ΠΑΟΚ (δύο θητείες), Ιωνικό (δύο θητείες) και ΑΕΚ, ωστόσο πολλές φορές αντιμετωπίστηκε ως ακόμη ένας ξένος προπονητής.

Ο γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1952 Ουκρανός ήταν ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλύτερος από τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στα ντουζένια τους, έστω και για έναν χρόνο. Όταν πήρε μόνος του ένα τρόπαιο από τα χέρια της Μπάγερν Μονάχου και το έδωσε στην Ντινάμο Κιέβου. Και αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Sport-Retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x